Crida articles per al 2n numero de 2019: "dones filòsofes"

12-08-2019

Podeu enviar articles per al proper número de “Filosofia, ara!”, per a qualsevol de les seves seccions: Monogràfic, Articles, Recursos, Documentació, Exemples d’activitats acadèmiques, Ressenyes, El balcó de l’estudiant, etc.

women_philosophers2_smalls.jpgL'exemplar del segon semestre del 2019 (número 2 de l'any) tracta de "Dones filòsofes", i encara està oberta la recepció d'articles. S'ha fixat el 15 novembre 2019 com a data límit per a l'enviament de de textos.

Hi ha moltíssimes dones que han fet i fan filosofia. Ben sovint, però, tenen poca visibilitat i no són prou valorades, llegides ni estudiades. Quantes filòsofes pots anomenar ara mateix?

Des de la revista volem posar en valor la qualitat filosòfica de tantes dones que s’han dedicat i es dediquen a la reflexió. La llista seria interminable. Només per començar: Cèlia Amorós, Elisabeth Anscombe, Hannah Arendt, Nancy Bauer, Simone de Beauvoir, Judit Butler, Victòria Camps, Clàudia Card, Nancy Cartwright, i moltes, moltes més.

En aquest número de la revista ens agradaria publicar, sempre amb una perspectiva ben oberta a tots els autors, no només les dones:
a) per al Monogràfic, textos on es reflecteixi l'activitat de dones com a filòsofes o també sobre l'aportació de les dones al pensament filosòfic
b) i, a més a més, a la secció d'Articles, especialment textos filosòfics escrits per dones que fem filosofia.

Recordem que les indicacions per als autors les trobeu a: https://goo.gl/3YQwoM