ACTUALITZAT - Call for papers – Crida d’articles (2020): Medi ambient

19-01-2020

nature-3289812_1280-825x550.jpg

ACTUALITZAT
Ja s'ha publicat, amb cert endarreriment, del segon semestre del vol. 5: “Dones filòsofes”. Per això és un goig anunciar ara també els continguts del proper monogràfic. Com sabem, es poden enviar textos a seccions ben diverses, a més del Monogràfic: Articles, Recursos, Documentació, Exemples d’activitats acadèmiques, Ressenyes, El balcó de l’estudiant, etc.
L'exemplar del primer semestre del 2020 se centrarà en "Filosofia i medi ambient". Al final ha estat l'únic del 2020, per la pandèmia que ens ha afectat globalment.
Fem uns comentaris aquí a continuació...

Any 2020 (num. 1 i 2 del vol. 6): “Filosofia i medi ambient”
“Tothom diu que el canvi climàtic és el problema més important de tots, però la gent continua fent el mateix de sempre. No ho entenc”, escriu Greta Thunberg, l’activista medioambiental sueca de 17 anys. Aprofundint en aquest no entendre qüestionador, arribarem sens dubte a la filosofia.
Al llarg de la història, la filosofia s’ha dedicat a pensar la naturalesa, el medi ambient i el canvi climàtic des de diverses perspectives: ètiques i polítiques, però també ontològiques i metafísiques, entre d’altres.
Per tot això que volem dedicar el proper número de la revista a “La filosofia i el medi ambient”: perquè és un tema clàssic i contemporani que urgeix més que mai repensar-lo amb rigor i claredat.