Ja es poden enviar articles per al proper monogràfic: "La crisi de la veritat"

04-01-2021

la46321xB.jpgEl totalitarisme, que creix de manera exponencial en els darrers anys, sosté el seu aparell filosòfic en el relativisme i la deconstrucció. Si no hi ha veritat, tot val i tot és interpretable.

L'escriptor Robert A. Henlein va dir que “es triga menys temps en influir a un miler d’individus apel·lant als seus prejudicis que en convèncer a un de sol emprant la lògica”. En l’era de la immediatesa, sembla que el prejudici guanya per golejada a la veritat.
Sumem-hi la desaparició d’una realitat clara, la cooptació del llenguatge, les "fake news", la mentida rebatejada com a posteritat i veurem que la veritat està tocada de mort.

Aquestes són algunes de les raons per les quals volem dedicar un número de la revista a “la crisi de la veritat”.

Pensem que és indispensable repensar aquest tema clàssic des de l’actualitat. La reflexió filosòfica, des de perspectives que van de la gnoseologia a la filosofia política, i de l’ètica a la lògica i la retòrica, pot oferir un punt de llum allà on l’anhel socràtic només hi troba foscor.
Podeu enviar textos específics per al monogràfic fins al 15 d'abril de 2021, i SEMPRE per a qualsevol de les seccions de la revista.