La migració del sublim

Autors/ores

  • Adrià Harillo Pla Universitat Complutense de Madrid

Paraules clau:

sublim, estètica, revolució, bellesa, xarxes socials, migració

Resum

Aprofitant l’avinentesa d’aquest monogràfic sobre les revolucions que la revista planteja, es presenta en aquest text una proposta de migració conceptual que s’ha vingut percebent al llarg dels darrers temps, justament en un període en el qual la revolució tecnològica i de les xarxes socials ha comportat transformacions mai vistes i, ni tant sols imaginables, fa escassos anys. L’enfoc textual no versa, però, al voltant dels aspectes tècnics de la qüestió, sinó d’un concepte molt concret com és el de “sublim”, un vocable estètic que, com moltes altres coses, no és  independent de les revolucions humanes.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Adrià Harillo Pla, Universitat Complutense de Madrid

 

Llicenciat en Filsofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Mercat de l'Art per la Universitat a Distància de Madrid i actual doctorand a la Universitat Complutense de Madrid. He realitzat estades estudiantils al Brasil, he sigut professor universitari a Roma i he realitzat estades docents i investigadores en universitats de la Xina i Israel. En els propers mesos seré visitant com investigador universitats de Taiwan, la Xina, el Paraguai i Canadà. 

Membre de l'Associació Espanyola de Crítics d'Art i del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

 

Els meus interessos teòrics es concentren en la teoria institucional de l'art, especialment en el seu contacte amb el mercat de l'art i la sociologia de l'art.

 

En premsa he publicat articles d'opinió en revistes i diaris catalans, brasilers i dels Estats Units (en llengua espanyola). Dins de les empreses relacionades amb l'art i el seu mercat he treballat en museus barcelonins, galeries d'art a la Xina i actualment col·laboro puntualment amb el Secretari de l'Associació de Museus de la Xina (Taiwan).

Referències

MYCHAUD, Y. (2007). El arte en estado gaseoso: ensayo sobre el triunfo de la estética. Méxic D.F.: Fondo de Cultura Económica.
PARDO, J.L. (2016). Estética de lo peor: de las ventajas e inconvenientes del arte para la vida. Madrid: Pasos Perdidos.
KANT, I. (2004). Crítica de la facultat de jutjar. Barcelona: Edicions 62.
VILAR ROCA, G. (2017). Precariedad, estética y política. Almería: Círculo Rojo Editorial.

Descàrregues

Publicades

07-08-2019

Com citar

Harillo Pla, A. (2019). La migració del sublim. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 5(1), 14–15. Retrieved from http://www.filoara.cat/revista/index.php/FA/article/view/203

Número

Secció

Monogràfic actual