Què vol dir ser humà? No ho preguntis

Autors/ores

  • Martha C. Nussbaum
  • Ignasi Llobera i Trias

Paraules clau:

Nussbaum

Resum

No ens adonem del problema de la que ens donem a nosaltres mateixos perquè el nostre narcisisme és total.

El següent text correspon a un article que Nussbaum publicà a The New York Times el 20 d’agost de 2018, on avança el tema del seu proper llibre: desenvolupar la seva teoria ètica en relació als animals basant-se en el seu enfocament de les capacitats.

Aquest és un dels pocs textos de Nussbaum que ha estat publicat en traducció catalana. La majoria del seus llibres es troben, això sí, en traducció castellana. Agraïm a l’autora que ens hagi cedit els drets per traduir i publicar aquest article a Filosofia Ara! Revista per pensar.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Martha C. Nussbaum

Martha Nussbaum (nascuda el 1947 a Nova York) és una filòsofa estatunidenca especialitzada en Filosofia antiga que s'interessa per l'ensenyament de les humanitats i la seva relació amb l'ètica i la política. Professora de Harvard i la Universitat de Chicago, manté relacions amb els comitès de relacions interculturals i de reforma de l'educació de diversos països i és membre de l'American Academy of Arts and Sciences. Coneixedora de la tradició índia, ha participat en iniciatives de desenvolupament rural en aquest país.

Ignasi Llobera i Trias

Actualment és professor de Filosofia al Col·legi Internacional SEK Catalunya, on imparteix tant el currículum nacional (Selectivitat) com el currículum internacional (International Baccalaureate Organization).

Continua investigant filosofia i publicant, com per exemple el seu article "Akrasía inversa genuina de la primera persona" a la revista Pensamiento el 2017.

És Doctor en Filosofia Moral amb Menció Internacional per la Universitat de Barcelona (2014) amb la tesi: Les other-regarding virtues en l'ètica contemporànea, Màster en Pensament Contemporani (2009, UB)  i Llicenciat en Filosofia (2008, Premi Extraordinari de Llicenciatura, UB).

Després de gaudir de diverses beques de la UB i de La Caixa, Ignasi Llobera va guanyar la beca FPU del Ministerio de Educación i va començar el Doctorat (2009/2013) a la mateixa universitat. El projecte d’investigació, dirigit per la Dra. Margarita Mauri, el dedica al camp de l’ètica contemporània de la virtut. Durant els primers dos anys de doctorat (2009/11) va ser investigador visitant a universitats estrangeres de gran prestigi: primer (curs 2009/10), a la University of St. Andrews (Escòcia) sota la supervisió del Prof. John Haldane; després (curs 2010/11), a la University of Notre Dame (Indiana, EUA) sota la supervisió del Prof. David Solomon, on es va entrevistar regularment amb el mateix Alasdair MacIntyre.

Descàrregues

Publicades

07-08-2019

Com citar

Nussbaum, M. C., & Llobera i Trias, I. (2019). Què vol dir ser humà? No ho preguntis. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 5(1), 24–25. Retrieved from http://www.filoara.cat/revista/index.php/FA/article/view/210