Una mirada a «La Ciutat de les Dames» de Cristina de Pizan

Autors/ores

  • Rubén Rubio Barrera Universitat Autònoma de Barcelona

Paraules clau:

feminisme, Cristina de Pizan, Renaixement, Ciutat de les Dames

Resum

En aquest article es fa una curta biografia sobre Cristina de Pizan, i se n'explica la seva obra més famosa, «La Ciutat de les Dames». Aquesta obra, malgrat ser escrita el 1405, és de gran actualitat feminista a causa de les seves reflexions. S'hi afegeixen cites de l'obra per comprovar com un text escrit a finals de l'Edat Mitjana conté idees tan d'actualitat com la desconfiança que les dones han de tenir envers les opinions que d'elles tenen els homes.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Rubén Rubio Barrera, Universitat Autònoma de Barcelona

Enginyer informàtic i Graduat en Filosofia.
Professor associat. Universitat Autònoma de Barcelona

Referències

de PIZÁN, C. (2006). La Ciudad de las Damas. Madrid: Siruela.

de PIZAN, C. (1990). La Ciutat de les Dames. Barcelona: Edicions de l'Eixample.

GROAG BELL, S. (2004). The lost tapestries of the city of the ladies. Christine de Pizan's Renaissence Legacy. London: University of California Press.

LÓPEZ NAVAJAS, A., LÓPEZ GARCÍA-MOLINS, A. i altres. 2009. “La Presencia de las Mujeres en la E.S.O”. [informe en línia]. [Data de consulta: 10 de novembre de 2019.] URL: http://meso.uv.es/informe/index.php.

LÓPEZ NAVAJAS, A. (2014). “Análisis de la ausencia de las mujeres en los manuales de la ESO: una genealogía de conocimiento ocultada”. Revista de Educación. Num. 363, 282-208.

Descàrregues

Publicades

09-04-2020

Com citar

Rubio Barrera, R. (2020). Una mirada a «La Ciutat de les Dames» de Cristina de Pizan. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 5(2), 5–7. Retrieved from http://www.filoara.cat/revista/index.php/FA/article/view/242