Una altra història de la filosofia?

Autors/ores

  • Joan Carles González Caldito Institut Pere Vives Vich (Igualada)

Paraules clau:

Filòsofes, Història de la filosofia, Catalunya, Foucault, Batxillerat, PAU

Resum

Per què els i les alumnes de segon de batxillerat han d'estudiar "aquesta" història de la filosofia i no una altra? És possible una altra història de la filosofia occidental? On són els autors que falten en aquesta història de la filosofia? I sobretot, on són les dones filòsofes en la nostra història de la filosofia? En aquest article expliquem quina relació tenen les PAU en relació a la matèria d'Història de la filosofia de segon de batxillerat a Catalunya, a partir de la noció foucaultiana que el poder i la veritat estan íntimament lligats. És per aquest motiu que aquest article denuncia que la història de la filosofia que fem a les aules catalanes en la que no es contemplen filòsofes a les PAU és producte, d'una banda, del masclisme de la nostra tradició i, d'una altra, de la manca de temps material d'aquesta assignatura.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Joan Carles González Caldito, Institut Pere Vives Vich (Igualada)

Sóc nascut a Igualada (Barcelona, 1987) i llicenciat en Filosofia (UAB). Vaig obtenir un beca Erasmus per a l'Université de Caen Basse-Normandie, i tinc dos Màster, un de Filosofia teòrica i pràctica (UNED), i un altre de Professorat en Educació Secundària (UB). Tinc un gran interès per la filosofia, l'estètica, la política i la història modernes i contemporànies. Col·laboro en diversos mitjans de comunicació locals i estatals, així com en revistes culturals i de filosofia d'àmbit internacional. Sóc autor del llibre "La filosofia tràgica de Nietzsche. Ontología de l'esperit lliure"

Descàrregues

Publicades

13-02-2022

Com citar

González Caldito, J. C. (2022). Una altra història de la filosofia?. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 7(1-2), 23–25. Retrieved from http://www.filoara.cat/revista/index.php/FA/article/view/276