L' obra d'art en l'època de la seva reproductibilitat tècnica

Autors/ores

  • Jan Murtra Sabaté Universitat de Barcelona

Paraules clau:

tècnica, obra d'art, reproductibilitat, masses

Resum

Des d'una perspectiva marxista Benjamin ens vol explicar l'evolució de l'estructura cultural i ideològica que està determinada pel desenvolupament tècnic i productiu de la societat capitalista. Aquest desenvolupament tècnic, segons ell, canvia el paradigma sobre el qual hem d'entendre l'obra d'art. L'obra d'art ja no es produeix enfocada al culte del suprasensible, sinó que es produeix políticament. El feixisme, com a moviment polític reaccionari, utilitza conceptes estètics desfasats, com si l'obra d'art contemporània no tingués com a principal característica la seva capacitat de reproduir-se. Utilitza conceptes estètics de la societat passada que vol recuperar, els d'un art que cada cop existeix menys.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Referències

Benjamin, W. (2021). L’obra d’art en l’època de la seva reproductibilitat tècnica (Creus, J.; trad.) Girona: Ela geminada. 72 pàg. (Edicions de la ela geminada; 21).

Descàrregues

Publicades

01-04-2023

Com citar

Murtra Sabaté, J. (2023). L’ obra d’art en l’època de la seva reproductibilitat tècnica. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 8(1-2), 34–36. Retrieved from http://www.filoara.cat/revista/index.php/FA/article/view/299