El contínuum democràcia-immoralisme segons Spinoza

Autors/ores

  • Joan Morro Delgado UNED-UGG i Centre d'Estudis Dolmen

Resum

Durant el segle XX començà a estendre’s que Spinoza fou un teòric original de la democràcia. Aquesta lectura, però, encara no genera un consens definitiu: per alguns és un dels pares del liberalisme polític mentre que per d’altres és tracta del principal germen de la crítica a la democràcia liberal. Així i tot, les anàlisis del context i els compromisos filosòfics i polítics d’Spinoza permeten pensar que cap dels dos fronts està totalment equivocat.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Joan Morro Delgado, UNED-UGG i Centre d'Estudis Dolmen

Joan Morro (Mallorca, 1985)

Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona (2008), Màster en Filosofia Pràctica per la UNED (2012) i Especialista Universitari en Gestió de Crisis pel IUGM-UNED (2012).

Membre del 'Grup Internacional de Recerca: Cultura, Història i Estat' (GIRCHE)[+], adscrit a la Universitat de Barcelona i a la Universidade Federal de Belo Horizonte (des de 2012). Col·laborador del Liceu Joan Maragall de Filosofia de l'Ateneu Barcelonès (des de 2013)[+]. Estada investigadora al CVARG de la Universidade dos Açores (2014)[+]. Partícip dels Cicles de Filosofia organitzats per Biblioteques de Barcelona (des de 2015)[+,+].

Personal docent a la UGG-UNED de Cornellà de Llobregat (des de 2013), al Centre d'Estudis Dolmen de L'Hospitalet de Llobregat (des de 2015) i al Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès (des de 2016).


Obres:

-Hi ha una nova política?, Barcelona: La Busca, 2014 (coeditat amb Gonçal Mayos)

-La noción de individuo desde el realismo político de Spinoza, 2012 (tesina, accés públic)

Referències

MARTÍNEZ, F. J. (2007). Autoconstitución y libertad. Ontología y política en Spinoza. Barcelona: Anthropos. 318 pàg.

MONTAG, W. (2005). Cuerpos, masas, poder. Spinoza y sus contemporáneos (Sáinz Pezonaga, A.; trad.). Madrid: Tierradenadie. 159 pàg.

PROKHOVNIK, R. (2004). Spinoza and Republicanism. London: Palgrave Macmillan. 280 pàg.

STEWART, M. (2007). El hereje y el cortesano. Spinoza, Leibniz, y el destino de Dios en el mundo moderno (Sarret Grau, J.; trad.). Madrid: Biblioteca Buridán. 347 pàg.

Descàrregues

Publicades

14-04-2016

Com citar

Morro Delgado, J. (2016). El contínuum democràcia-immoralisme segons Spinoza. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 2(1), 15–17. Retrieved from http://www.filoara.cat/revista/index.php/FA/article/view/33