Més que humans? El debat ètic al voltant de la neuromillora

Autors/ores

  • Berta Mateos Vivar

Resum

Aquest treball tracta de les implicacions ètiques que sorgeixen de l’ús de les noves tècniques de neuromillora que és, en poques paraules, la potenciació de les capacitats cognitives ja sigui a través de fàrmacs o de tècniques d'estimulació magnètica transcraneal. L’ús de les neuromillores ens obre un ventall de possibilitats que mai abans havíem tingut però totes aquestes aplicacions porten associades unes implicacions en la societat i aixequen un debat ètic al voltant.

Amb aquest estudi hem vaig proposar conèixer, valorar i analitzar les implicacions ètiques i socials de les neuromillores i ho faig principalment des de tres aspectes diferents que són els que crec que més poden influir en com avança aquest camp i l’evolució que pot seguir tant a llarg com a curt termini i que són el de la recerca més bàsica i la investigació, l’aspecte empresarial i de comercialització dels productes i l’aspecte legal, de divulgació científica i conscienciació que és la que promou el debat ètic. 

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicades

10-01-2017

Com citar

Mateos Vivar, B. (2017). Més que humans? El debat ètic al voltant de la neuromillora. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 2(3), 31–32. Retrieved from http://www.filoara.cat/revista/index.php/FA/article/view/80