Com s’obté la pau perpètua? Crítica a la resposta d’Immanuel Kant
Resum
Aquest article analitza la proposat de pau perpètua del filòsof alemany Immanuel Kant. L'esmentada proposta consistuteix la proposta filosòfica més rellevant des de la la perspectiva filosòfica. No obstant això, el projecte presenta dues mancances: establir que tothom actua seguint l'ètica deontològica kantiana i atribuir una noció metafísica a la Natura molt qüestionable.
Descàrregues
Referències
BENHABIB, S. (2009). «El dret de gents, la justícia distributiva i les migracions». Enrahonar: Quaderns de Filosofia, vol. 43, pàgs. 153-180.
HABERMAS, J. (1999). La inclusión del otro: estudios de teoría política. Barcelona: Paidós.
FACKENHEIM, E.L (1970). God’s presence in history: Jewish affirmations and philosophical reflections. Nova York: New York University Press.
LOSURDO, D. (2016). Un mondo senza guerre: l’idea di pace dalle promesse del passato alle tragedie del presente. Roma: Carocci.
KANT, I. (2006). Teoría y práctica. Madrid: Tecnos.
KANT, I. (2006). Història i política. Barcelona: Edicions 62.
ESPINOSA ANTÓN, F.J. (2012). Inventores de la paz, soñadores de Europa: Siglo de la Ilustración. Madrid: Biblioteca Nueva.
Publicades
Com citar
Número
Secció
Llicència
L'edició electrònica - i, eventualment, impresa - d'aquesta Revista es realitza amb el suport de l'"Associació Filosofia, Ara", sent necessari citar-ne la procedència (revista "Filosofia, ara!", filoara.cat), en qualsevol reproducció d'un article (parcial o total).
Excepte indicació contrària, tots els continguts de l'edició electrònica es distribueixen sota una llicència d'ús i distribució "Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional" (pot consultar des d'aquí la versió informativa i el text legal de la llicència). Aquesta circumstància s'ha de fer constar expressament, i d'aquesta manera, quan es reprodueixi o sigui el cas.