La pregunta pel deure: tres dificultats i un suggeriment

Autors/ores

Resum

Què he de fer? Cada vegada que puc escollir entre diverses opcions, entre diverses alternatives possibles, què he de fer? I sobretot, per què he de fer precisament tal en comptes de qual cosa? Aquest article explora les principals dificultats teòriques amb què ens trobem quan intentem reflexionar rigorosament sobre aquestes qüestions, i acaba proposant un camí diferent per superar les apories a què ens aboquen els plantejaments ètics tradicionals.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Pol Marzougoug

Llicenciat en Filosofia i Màster en Formació del Professorat, ja tinc uns quants anys d’experiència impartint classes per a alumnes de diverses edats, característiques i contextos, així com també dinamitzant xerrades i debats per a diverses entitats educatives i culturals. Les meves àrees d’especialització han estat l’ètica i la filosofia antiga, tot i que actualment les meves investigacions apunten cap a les filosofies hindú i budista. Crec en la filosofia com a una eina immillorable per fomentar la reflexió, el pensament, el diàleg i el creixement personal, ajudant a construir espais de trobada per a l’intercanvi d’idees i perspectives vitals. Actualment m’estic formant com a professional de l'acompanyament filosòfic.

Referències

GILLIGAN, C. (1982). In A Different Voice. Cambridge: Harvard University Press. 184 pàgs.

HUME, D. (2005). Tratado de la naturaleza humana, Libro III, Parte I, Sección 1 (Trad. Félix Duque Pajuelo). Madrid: Tecnos. 888 pàgs.

KANT, I. (2009). Fonamentació de la metafísica dels costums (Trad. Joan Leita). Barcelona: Labutxaca. 192 pàgs.

LÉVINAS, E. (2015). Ética e infinito. (Trad. Jesús María Ayuso Díez). Madrid: Antonio Machado. 112 pàgs.

MOORE, G.E. (1997). Principia Ethica. 2ª edició. (Trad. Adolfo García Díaz). México: Universidad Nacional Autónoma de México. 378 pàgs.

NIETZSCHE, F. (2007). Així parlà Zaratustra. (Trad. Manuel Carbonell Florensa). Barcelona: Quaderns Crema. 448 pàgs.

SARTRE, J.P. (2006). El existencialismo es un humanismo (Trad. Mari Carmen Llerena). Barcelona: Edhasa. 128 pàgs.

WITTGENSTEIN, L. (1989). Conferencia sobre ética. (Trad. Fina Birulés). Barcelona: Paidos Ibérica. 168 pàgs.

Descàrregues

Publicades

05-08-2018

Com citar

Marzougoug, P. (2018). La pregunta pel deure: tres dificultats i un suggeriment. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 4(1), 17–18. Retrieved from http://www.filoara.cat/revista/index.php/FA/article/view/Pregunta-deure

Número

Secció

Monogràfic: "Què he de fer?"