Fonamentació del poder polític, desobediència civil i democràcia - Llobera, Ignasi (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2017)
De vegades la realitat ens obliga a repensar el que grans filòsofs ja han pensat, alhora que ens empeny a afrontar nous problemes que encara estan per pensar. Amb Locke, de Thoureau i de Rawls, es qüestiona la legitimitat del poder polític: per què l’hem d’obeir i quan el podem desobir. Després s’ofereixen algunes idees que ens poden ajudar a pensar la democràcia amb Crick i Pindado.