El pensament polític de Simone Weil - Matheu Ribera, Pau (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2020)
En aquest article s’exposen algunes de les característiques del pensament polític de Simone Weil (1909-1943) i se’n ressegueix l’evolució. El text pretén explorar les raons per les quals la filòsofa francesa posà en dubte la possibilitat de la revolució i criticà les organitzacions obreres en què havia participat durant motls anys, a fi de mostrar que aquests replantejaments teòrics no es deuen a un "gir conservador" del seu pensament, com alguns autors han suggerit. L’estudi dels textos weilians revela que la renúncia a la revolució no implica resignació a l’esclavatge, atès que Simone Weil no renuncià mai a la lluita.