Gènere: apunts sobre un concepte - Torres Canela, Júlia (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2020)
El concepte de «gènere» té poc més de cinquanta anys, però ja és central en filosofia. Va aparèixer en una obra de Robert Stoler, Sex and Gender (1968), i posteriorment el recollí Ann Oakey a Sex, Gender and Society (1972).