Una altra història de la filosofia? - González Caldito, Joan Carles (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2022)
Per què els i les alumnes de segon de batxillerat han d’estudiar "aquesta" història de la filosofia i no una altra? És possible una altra història de la filosofia occidental? On són els autors que falten en aquesta història de la filosofia? I sobretot, on són les dones filòsofes en la nostra història de la filosofia? En aquest article expliquem quina relació tenen les PAU en relació a la matèria d’Història de la filosofia de segon de batxillerat a Catalunya, a partir de la noció foucaultiana que el poder i la veritat estan íntimament lligats. És per aquest motiu que aquest article denuncia que la història de la filosofia que fem a les aules catalanes en la que no es contemplen filòsofes a les PAU és producte, d’una banda, del masclisme de la nostra tradició i, d’una altra, de la manca de temps material d’aquesta assignatura.