La crisi de confiança en la ciència i com es pot combatre - Pau, Manel (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2022)
Un dels aspectes de la crisi de la veritat és la desconfiança en la ciència. Si volem combatre les actituds anticientífiques, no n’hi ha prou amb denunciar que són irracionals. Es poden explorar estratègies educatives i divulgatives prenent com a base el que científics cognitius, com H. Mercier, ens ensenyen sobre la credulitat i el que el sociòleg H. Collins ha estudiat sobre la diferència entre experts i llecs.