La Filosofia de Secundària, camí per a l’assoliment de les competències - Serra Besalú, Xavier (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2016)
Centenars d’alumnes de 2n de Batxillerat celebren anualment Girona una Jornada acadèmica. Aquesta activitat reuneix, des del 2008, a estudiants de diversos instituts i es vincula al Dia Mundial de la Filosofia, esdeveniment convocat per la UNESCO al voltant del tercer dijous de novembre, data estimada de la mort de Sòcrates. Els alumnes treballen prèviament en els seus propis centres i també digitalment, i després debaten presencialment en algun emplaçament públic significatiu sobre un tema central, relacionat amb els autors i temàtiques de "Història de la Filosofia". És una experiència innovadora que s’ha convertit ja en tradició i que suposa una pràctica ben valorada.