Teresa de Cepeda y Ahumada, filósofa - Fernández Martín, Patricia (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2020)
Es parteix de la base que nombroses qüestions teològiques i filosòfiques han estat obviades durant segles, en general, pel simple fet de provenir de dones a les quals constantment se'ls ha vetat l'opció de triar ser considerades filòsofes, teòlogues i místiques. Per mostrar que hi ha un llenguatge filosòfic en el discurs femení considerat tradicionalment místic, es comparen cinc fragments de la Vida de Teresa de Cepeda i Ahumada amb altres textos masculins considerats filosòfics pel cànon. Es defensa, doncs, que la classificació de les dones com místiques o "simples" escriptores no es deu a les susdites dones sinó als lectors / filòsofs que han posat aquestes etiquetes durant segles i que el feminisme, a poc a poc, ha d'anar replantejant.