10 disputes filosòfiques: XVIII Seminari Anual de la Secció de Filosofia Analítica de la Societat Catalana de Filosofia - Romero Ruiz, Jaume (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2020)
En el seminari d’enguany es consideraran diferents debats de la història del pensament. Cadascuna de les sessions buscarà acostar-nos a una determinada temàtica filosòfica tot explicant un debat real que es va produir entre dos (o més) filòsof/es. S’hi inclouran tant l’anàlisi de disputes històriques clàssiques (com ara la disputa Descartes-Regius sobre el dualisme), com l’anàlisi de disputes més modernes entre filòsofs que van arribar a debatre cara a cara en un mitjà de comunicació (com és el cas de Bertrand Russell i Frederick Copleston a la BBC l’any 1948). Cada sessió constarà d’una presentació per part del ponent seguida d’una discussió general amb la participació de tots els assistents. Les sessions tindran lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, Carrer del Carme, 47, Barcelona, de les 18h a les 21h.