Relativisme i decadència informativa en l'actualitat:: problemes epistemològics de vanguàrdia. - Coloma Molina, Francesc (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2022)
Tenint en compte que el concepte de veritat –nucli de diverses branques de la Filosofia, principalment de l’Epistemologia- ha estat un dels principals fonaments dels més grans reptes intel·lectuals i acadèmics de la història de la humanitat, d’aquesta trajectòria en podem deduir el fet de que el concepte de veritat és precisament allò més complicat d’esclarir o definir en l’àmbit del coneixement. Per endinsar-nos en aquesta complexitat amb la cautela que requereix tal exercici, plantejarem quatre aspectes a tenir en compte abans d’intentar enfocar el concepte de veritat amb mínimes garanties per obtenir-ne un registre adequat. La tasca analítica que durem a terme per endinsar-nos en les consideracions dels esmentats aspectes es basará en textes successius dels següents autors i temàtiques: - Parmènides i l'objectivitat de l'ésser. - Kant i la re-presentació dels fets. - Nietzsche i la interpretació com a única base cognitiva. - Hume i l'experiència reiterada com a base de les relacions conceptuals. Seguidament, n’extraurem les conclusions que ens permetin aproximar-nos, ja no al propi concepte de veritat, sinó a una metodologia analítica que ens permeti apropar-nos-hi i utilitzar-lo d’una manera més adequada.