PROJECTE MANRESA-MAUTHAUSEN PROJECTE CONJUNT DE FILOSOFIA i HISTÒRIA - Valls Rota, Xavier (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2016)
El centenari del naixement de l’escriptor manresà, i supervivent del camp de Mauthausen, Joaquim Amat Piniella 1913-2013), animà l’Ajuntament de Manresa, Òmnium Cultural, la Institució de les Lletres Catalanes i l’associació Memòria.cat a sumar esforços per dissenyar un programa ampli i divers que contribuís a donar a conèixer la seva obra i a reconèixer la seva figura com a intel·lectual compromès, que ha esdevingut símbol i testimoni del seu temps. Els instituts Pius Font i Quer i Lluís de Peguera, juntament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Bages, ens vam implicar estretament en la celebració, aportant-hi la nostra vessant pedagògica . Ací començà a caminar el Projecte Manresa-Mauthausen adreçat a l’alumnat de batxillerat.