Metafísica de la bellesa en Schopenhauer - Ordi Fernández, Joan (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2017)
La bellesa, l'art i l'experiència estètica que les arts ens garanteixen no es poden interpretar correctament al marge d'una concepció metafísica de l'essència del món. Arthur Schopenhauer en va proposar una explicació filosòfica que es pot considerar com un irracionalisme metafísic de la voluntat. L'article presenta les línies mestres d'aquesta concepció i planteja algunes preguntes crítiques.