Hi ha quelcom semblant a una cafetera?

Autors/ores

  • Òscar Llorens i Garcia Institut Vall d'Alba

Resum

La resposta a si hi ha alguna cosa així com una cafetera és difícil si no admetem una certa metafísica dualista que cal ser tematitzada. De concedir-la, podem apel·lar a la consciència com a realitat fonamental en la qual trobem idees sense correlat empíric i idees amb correlat empíric. D'aquesta manera incorporem el problema semàntic, el problema del significat, a altres problemes dualistes ja degudament tractats arran la història de la filosofia: Per respondre a la pregunta de si hi ha cafeteres llavors buscaríem en la consciència la idea que concedeixi significat a la paraula cafetera per buscar en un món múltiple i canviant, algun fenomen que es deixi capturar per la idea de cafetera. Així podríem procedir per respondre a si hi ha déus, nebuloses, estels de neutrons, democràcia o cèl·lules nervioses.

Si per contra optem per una ontologia naturalista, apareixen una sèrie de problemes majors que el molt probablement insoluble de l'encaix de la pròpia consciència al món físic.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Òscar Llorens i Garcia, Institut Vall d'Alba

Professor de filosofia des de 1998. Master en lògica, història i filosofia de la ciència.

Descàrregues

Publicades

31-12-2017

Com citar

Llorens i Garcia, Òscar. (2017). Hi ha quelcom semblant a una cafetera?. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 3(3), 21–22. Retrieved from http://www.filoara.cat/revista/index.php/FA/article/view/128