Régis Debray (2016): Elogio de las fronteras

Autors/ores

  • Joan Nonell Merlo IES Creu de Saba, Olesa de Montserrat

Paraules clau:

Debray, fronteres

Resum

El març del 2010 Regis Debray va pronunciar una conferència a Tòquio que, posteriorment, es va publicar en forma d’assaig i que ressenyem en aquest escrit. Debray reflexiona sobre el concepte de frontera, en el moment actual, on el debat sobre la seva necessitat o la seva abolició centra la discussió política. El seu posicionament, crític amb el neoliberalisme, no ens estalviarà un atac seriós i profund contra el progressisme ingenu que advoca per la desaparició de tota frontera. El seu discurs, en ocasions provocador, es mou en un espai marginal, gairebé fronterer, com el de les línies divisòries que vol elogiar, i que no és altre que l’espai propi de la reflexió filosòfica.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Joan Nonell Merlo, IES Creu de Saba, Olesa de Montserrat

Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona (1992) i Premi extraordinari de llicenciatura (1994), Professor de Filosofia en la funció pública des del 2005, professor en l'actualitat de l'IES Creu de Saba, d'Olesa de Montserrat.

Descàrregues

Publicades

21-01-2019

Com citar

Nonell Merlo, J. (2019). Régis Debray (2016): Elogio de las fronteras. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 4(2), 36–39. Retrieved from http://www.filoara.cat/revista/index.php/FA/article/view/187