A favor del veganisme

Autors/ores

  • Ignasi Llobera i Trias
  • Peter Singer

Paraules clau:

Veganisme, animals, ecologia, ètica

Resum

Peter Singer va publicar aquest article a Free Inquiry l’any 2007, trenta anys després de publicar el seu Animal Liberation, on l'autor ja proposa fer-se vegetarià o vegà per minimitzar el patiment animal. Segons l’autor, el fet que els animals no humans també pateixin implica que cal tenir en compte els seus interessos des del punt de vista moral.

A continuació hi trobareu la traducció al català del seu article “A Case For Veganism”. Aquest breu article situa ràpidament la qüestió filosòfica alhora que sintetitza i actualitza el punt de vista de l’autor. Cal tenir en compte que les dades que s’ofereixen a l’article fan referència als Estats Units d’Amèrica i al 2007. Per a un tractament més desenvolupat i actualitzat de la qüestió, Peter Singer publicarà durant el tercer trimestre de 2020 el seu nou llibre titulat Why vegan?

Agraïm a l’autor i a la revista Free Inquiry que ens hagin cedit els drets per traduir el present article al català i per publicar-lo a Filosofia Ara! Revista per a pensar

Published by permission of FREE INQUIRY Magazine, the journal of the Council for Secular Humanism (U. S.).

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Ignasi Llobera i Trias

Actualment és professor de Filosofia al Col·legi Internacional SEK Catalunya, on imparteix tant el currículum nacional (Selectivitat) com el currículum internacional (International Baccalaureate Organization).

Continua investigant filosofia i publicant, com per exemple el seu article "Akrasía inversa genuina de la primera persona" a la revista Pensamiento el 2017.

És Doctor en Filosofia Moral amb Menció Internacional per la Universitat de Barcelona (2014) amb la tesi: Les other-regarding virtues en l'ètica contemporànea, Màster en Pensament Contemporani (2009, UB)  i Llicenciat en Filosofia (2008, Premi Extraordinari de Llicenciatura, UB).

Després de gaudir de diverses beques de la UB i de La Caixa, Ignasi Llobera va guanyar la beca FPU del Ministerio de Educación i va començar el Doctorat (2009/2013) a la mateixa universitat. El projecte d’investigació, dirigit per la Dra. Margarita Mauri, el dedica al camp de l’ètica contemporània de la virtut. Durant els primers dos anys de doctorat (2009/11) va ser investigador visitant a universitats estrangeres de gran prestigi: primer (curs 2009/10), a la University of St. Andrews (Escòcia) sota la supervisió del Prof. John Haldane; després (curs 2010/11), a la University of Notre Dame (Indiana, EUA) sota la supervisió del Prof. David Solomon, on es va entrevistar regularment amb el mateix Alasdair MacIntyre.

Peter Singer

Peter Singer was born in Melbourne, Australia, in 1946, and educated at the University of Melbourne and the University of Oxford.  After teaching in England, the United States, and Australia, in 1999 I became Ira W. DeCamp Professor of Bioethics in the University Center for Human Values at Princeton University.  I am now only teaching at Princeton for the Fall semester.

More info at: https://petersinger.info/about-me-cv

Singer

Descàrregues

Publicades

20-03-2021

Com citar

Llobera i Trias, I., & Singer, P. (2021). A favor del veganisme. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 6(1-2), 21–24. Retrieved from http://www.filoara.cat/revista/index.php/FA/article/view/265