La solució de Singer a la pobresa mundial

Autors/ores

  • Peter Singer
  • Ignasi Llobera i Trias International School SEK Catalunya (La Garriga)

Paraules clau:

Singer, Pobresa

Resum

Peter Singer va publicar aquest article a The New York Times Magazine l’any 1999, actualitzant la seva proposta filosòfica de 1972 a "Famine, Affluence and Morality", i com a preludi del seu The Life You Can Save (2009).

En aquestes publicacions Singer desenvolupa i justifica en quina mesura cadascú de nosaltres té l’obligació moral de fer el que estigui al seu abast per tal d’acabar amb la pobresa arreu del món.

Singer dona un 25% dels beneficis que obté amb aquest llibre a Oxfam i dona aproximadament una tercera part dels seus ingressos familiars a organitzacions d’ajuda internacional. També ha fundat un projecte que posa en pràctica la seva proposta filosòfica de fer donatius a organitzacions que ajuden de manera eficient els més necessitats d’arreu del món:
www.thelifeyoucansave.org.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Ignasi Llobera i Trias, International School SEK Catalunya (La Garriga)

Actualment és professor de Filosofia al Col·legi Internacional SEK Catalunya, on imparteix tant el currículum nacional (Selectivitat) com el currículum internacional (International Baccalaureate Organization).

Continua investigant filosofia i publicant, com per exemple el seu article "Akrasía inversa genuina de la primera persona" a la revista Pensamiento el 2017. 

Llicenciat en Filosofia (2008, Premi Extraordinari de Llicenciatura), Màster en Pensament Contemporani (2009) per la Universitat de Barcelona (UB) i Doctor en Filosofia Moral amb Menció Internacional (2014, UB) amb la tesi: Les other-regarding virtues en l'ètica contemporànea.

Després de gaudir de diverses beques de la UB i de La Caixa, Ignasi Llobera va guanyar la beca FPU del Ministerio de Educación i va començar el Doctorat (2009/2013) a la mateixa universitat. El projecte d’investigació, dirigit per la Dra. Margarita Mauri, el dedica al camp de l’ètica contemporània de la virtut. Durant els primers dos anys de doctorat (2009/11) va ser investigador visitant a universitats estrangeres de gran prestigi: primer (curs 2009/10), a la University of St. Andrews (Escòcia) sota la supervisió del Prof. John Haldane; després (curs 2010/11), a la University of Notre Dame (Indiana, EUA) sota la supervisió del Prof. David Solomon, on es va entrevistar regularment amb el mateix Alasdair MacIntyre.

Descàrregues

Publicades

06-08-2018

Com citar

Singer, P., & Llobera i Trias, I. (2018). La solució de Singer a la pobresa mundial. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 4(1), 34–37. Retrieved from http://www.filoara.cat/revista/index.php/FA/article/view/Solucio-Singer-pobresa-mundial